671_20171217_1801.jpg

Дацюк Олександр Івановичпрофесор, д.мед.н
Почесне звання – заслужений лікар України
Професор каф.хірургії №1 з курсом анестезіології та урології на 0,5 посади за сумісництвом.
Закінчив ВМІ ім..М.І.Пирогова в 1983 р., інтернатура з анестезіології - реаніматології в 1984 р., з того часу працюю в Вінницькій обласній лікарні ім.М.І.Пирогова – спочатку лікарем- анестезіологом, а з 2000 року – завідувачем відділенням анестезіології та інтенсивної терапії та обласним позаштатним анестезіологом.
З 1991 року почав працювати асистентом курсу анестезіології та реаніматології ВМІ ім..М.І.Пирогова за сумісництвом.
Захистив кандидатську дисертацію в 1992 році на тему: «Фармакологічний ефект та гепатотоксичність засобів для неінгаляційного наркозу в умовах модулювання активності монооксигеназної ферментативної системи». Обраний на посаду доцента в 2005 р.
Захистив докторську дисертацію на тему: «Оптимізація інфузійної підтримки та модуляція системної запальної реакції в комплексі інтенсивної терапії хворих на гострий панкреатит в ранній фазі» в 2015 році. В цьому ж році був обраний на посаду професора, а в 2017р. отримав звання професора.
Наукова діяльність: автор більш ніж 120 наукових друкованих праць, в тому числі в науково-метричних базах даних (включаючи «Scopus»), маю авторське свідоцтво на винахід та 8 патентів на винахід. Автор та співавтор 9 навчально-методичних посібників та підручників з анестезіології та інтенсивної терапії невідкладних станів.
Основне коло наукових пошуків і розробок – діагностика та інтенсивна терапія сепсису, гострого панкреатиту, поліорганної недостатності, а також розлади когнітивних функцій та їх корекція після загальної анестезії.