701_20220523_1455.jpg

Барало Ігор Віталійовичдоцент, кандидат медичних наук
Барало Ігор Віталійович, 1965 року народження. У 1988 році закінчив з відзнакою Вінницький державний медичний університет. Отримав призначення в Кіровоградську область, де відпрацював 4 роки. Пройшов підготовку в інтернатурі по загальній хірургії на базі Олександрівської центральної районної лікарні. Первинна спеціалізація з урології на ФУЛ Львівського медичного інституту. З 1989 по 1991 рік працював районним урологом Долинської ЦРЛ, по сумісництву ургентним хірургом, травматологом, лікарем швидкої медичної допомоги. В 1991 році переведений на посаду ординатора урологічного відділення Кіровоградської обласної лікарні, в якій працював також і хірургом рентгенопераційної відділення дистанційної ударно-хвильової літотріпсії (в грудні 1991 року навчався методу дистанційної ударнохвильової літотріпсії в Московському Науково-Дослідному Інституті Урології Мінздрава Росії). З 1992 по 1994 рік клінічний ординатор курсу урології кафедри госпітальної хірургії Вінницького державного медичного університету ім. М.І. Пирогова. По сумісництву працював урологом обласної консультативної поліклініки. З 1994 року асистент стажист, а протягом 1994-1997 року аспірант з відривом від виробництва курсу урології кафедри госпітальної хірургії Вінницького державного медичного університету ім. М.І. Пирогова. У 1996р. засвоював метод трансуретральної резекції в Інституті урології та нефрології АМН України. В грудні 1997 року зарахований асистентом курсу урології кафедри госпітальної хірургії Вінницького державного медичного університету ім. М.І. Пирогова. В 1998 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “Розробка алгоритмів вибору хірургічного лікування та післяопераційного спостереження і реабілітації хворих на аденому передміхурової залози”.
З 2007 року завідувач курсу урології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. В 2011 році отримав вчене звання доцент.
Проходив підвищення кваліфікації у Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Щупика, Інституті Урології АМН України, Національному Інституті Раку, в 2014 році стажування в госпіталі Святого Антонія, м. Утрехт, Нідерланди.
Має вищу атестаційну категорію з урології. Проводить хірургічні, в тому числі ендоскопічні та малоінвазивні, втручання на нирках, верхніх та нижніх сечових шляхах, передміхуровій залозі, чоловічих статевих органах.
Колом наукових інтересів є: відновлення уродинаміки у хворих з інфравезікальною обструкцією, вдосконалення методики залонної простатектомії, реконструктивні та пластичні операції на органах сечо-статевої системи, сечокам'яна хвороба, ускладнені інфекції сечових шляхів, еректильна дисфукція.
Є автором та співавтором 115 публікацій, 10 патентів на Винаходи та Корисні Моделі України.
Барало І.В. є головою Осередку Асоціації Урологів України у Вінницькій області, членом Правління Асоціації Урологів України, членом Асоціації Онкоурологів України, членом Європейської Асоціації Урологів та Американської Урологічної Асоціації.